ABC Gezondheid

Televisie doet meer eten

Televisie doet meer eten Televisie kijken is niet gezond. Bij volwassenen verhoogt de TV de kans op een fatale hartaandoening en op een vroegtijdig levenseinde. Per uur dat je dagelijks voor de televisie zit, verhoogt het risico op sterfte met 11%, zo wees een onderzoek uit Australiƫ uit. Bij kinderen verstoort de televisie het maaltijdritme.
Correctie: het is niet de televisie, maar het zitten in de zetel dat zo schadelijk is. Sommige mensen hangen liefst vier uur per dag voor de televisie. Men spreekt dan ook van een sedentaire levenswijze.

Kinderen eten meer als ze televisie kijken. Canadees onderzoek heeft dit uitgewezen.
Televisie kijken is nefast voor de bloedsuiker. Veel ellende begint bij een slechte suikerspiegel, zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Beweging is zeer goed voor de bloedsuiker, wat ons tot het tweede probleem leidt: televisie kijkende kinderen doen te weinig aan sport.
Bovendien zijn kinderen geneigd om er een blikje cola bij te halen; dat merk je als je een bezoekje brengt aan de cinema. Allemaal calorieƫn die noch gecompenseerd worden door beweging, noch door een verminderde eetlust.

Overgewicht voorkomen
Goede gewoonten voorkomen zwaarlijvigheid

Meer lezen:
Een op vijf kinderen is te dik
Televisie schadelijk voor diabetici
Minder televisie en meer slapen tegen overgewicht