ABC Gezondheid

Rode peper tegen hardnekkige borsttumoren

Rode peper tegen hardnekkige borsttumoren Capsaïcine, de pikante stof uit rode pepers, vertraagt de groei van triple-negatieve borsttumorcellen. Deze cellen hebben geen receptoren voor doeltreffende kankermedicijnen die via deze receptoren borstkanker kunnen bestrijden. Deze vorm van borstkanker is daarom moeilijk te behandelen. Deze cellen hebben wel een receptor die gevoelig is voor capsaïcine.

Het eten van rode pepers zal waarschijnlijk niet voldoende zijn om borstkanker te behandelen, omdat je de vereiste concentraties aan capsaïcine niet kunt bereiken met enkel voeding. Wetenschappers gaan nu op zoek naar manieren om de werking van capsaïcine te versterken. Mogelijk heeft capsaïcine wel een preventief effect. Mogelijk kan de werking versterkt worden door toevoeging van andere fytonutriënten. In een andere studie vonden wetenschappers dat resveratrol de werking van capsaïcine tegen pancreaskankercellen spectaculair verhoogt.

Hoe borstkanker voorkomen?
Hoe gezonder eten?

Lees ook:
Omega-3 beschermt tegen borstkanker
Eet pikant voor een langer en gezond leven
Soja voorkomt terugkeer van borstkanker