ABC Gezondheid

Het gevaar van moderne neurotoxines

Het gevaar van moderne neurotoxines De moderne leefstijl brengt comfort, maar ook heel wat nadelen, door de ‘onnatuurlijke leefomgeving’. Een ervan is de overvloedige blootstelling aan (neuro)toxische molecules, allicht verantwoordelijk voor veel neurologische problemen (autisme, ADHD, Alzheimer, e.a...), maar ook kanker.

Door de beschikbaarheid van uitgebreide databanken van bloedconcentraties van toxische en gezonde elementen, blijkt duidelijk dat het menselijk lichaam gemakkelijk overbelast kan worden met deze schadelijke stoffen. Vooral aluminium, arsenicum, lood, kwik en cadmium vormen een probleem. Andere zoals selenium, mangaan en zink zijn noodzakelijk, én beschermend, maar schadelijk in te hoge concentraties.

Bij genetische voorbeschiktheid, en vooral zwangerschap, zijn de risico’s nog hoger.
Ondertussen wordt ook duidelijk dat toxiciteitstudies op één toxisch element weinig waarde hebben, doordat het cumulatieve effect bij meervoudige belasting (wat meestal de regel is).
De auteur stelt dat er dringend nieuwe richtlijnen nodig zijn, vooral voor vaccinaties, om enkel ‘niet neurotoxische toevoegingen' te gebruiken, zeker voor kinderen en zwangere vrouwen.

Hoe de gevolgen van luchtvervuiling beperken
Ontgiften van zware metalen

Meer lezen:
Ontgiftig je lichaam met chlorella
Het geheime vergif in glyfosaatpesticiden
Loodintoxicatie en concentratieproblemen