ABC Gezondheid

Ziek door elektromagnetische smog

Ziek door elektromagnetische smog Hypersensitiviteit voor elektromagnetische straling is bekend, maar wordt eigenlijk niet echt aanvaard in de medische wereld, en zeker niet door de producenten van ‘draadloze technologie’.
Mensen die hypergevoelig zijn voor deze elektrosmog sukkelen vaak met ernstige gezondheidsproblemen: hoofdpijn en slaapstoornissen, hartproblemen en verstoring van het autonome zenuwstelsel (dat o.a. hartslag en ademhaling regelt), vermoeidheid en depressie, auto-immuunziekten…
In Frankrijk werd recent ziekte ten gevolge van elektromagnetische straling bij een werknemer erkend als arbeidsongeval. Een belangrijk precedent.

Chronische ziekten, met soms niet-specifieke symptomen, rijzen de pan uit. Natuurlijk zijn daar vele oorzaken voor, zoals stress, ongezonde eet- en leefstijl, enz… Maar de rol van elektromagnetische straling bij het ontstaan van chronische multisysteemziekten valt niet meer te ontkennen.
De symptomen van elektromagnetische sensitiviteit worden ook wel omschreven als het ‘rapid aging syndrome’, versneld verouderen dus. De aantasting van het beschermend antioxidantsysteem speelt hierin een grote rol. En dat geldt allicht ook voor wie niet hypersensitief is!

Hoe vermoeidheid voorkomen?
Hoe behandel je slapeloosheid op een natuurlijke wijze?

Meer lezen:
Gsm-straling beschadigt geheugen
Mobiele telefoons oorzaak van dalende vruchtbaarheid
Geen mobiele telefonie voor zwangere vrouwen en kinderen