ABC Gezondheid

CVS-patiënten vragen erkenning!

CVS-patiënten vragen erkenning! Chronisch vermoeidheidssyndroom (Myalgische Encefalitis) is een zwaar handicaperende ziekte met een zware weerslag op levenskwaliteit en beroepsleven. Ondanks overvloedig wetenschappelijk bewijs dat CVS geen psychiatrische, maar een systemische neurobiologische ziekte is, wordt nog vaak beweerd dat er geen verklaring of behandeling is. Dit is op basis van de recente wetenschappelijke literatuur onjuist.
Toch worden patiënten nog vaak mismeesterd met antibioticakuren, cognitieve gedragstherapie of oefenschema’s, waarvan aangetoond is dat ze ineffectief zijn en meer kwaad dan goed doen. En nog steeds is CVS niet erkend door de ziekteverzekering, zodat deze zwaar zieke mensen zelf voor alle kosten moeten opdraaien.

De patiëntenbelangenorganisatie ‘Wake-Up Call Beweging’ wil dat Federale en Vlaamse overheid CVS/ME erkennen als biologische ziekten. Om dit te kunnen realiseren roepen zij alle patiënten met ME/CVS- en fibromyalgie op om in te schrijven via de website: het aantal patiënten is het sterkste drukkingmiddel om dit te bereiken!

Zie ook de wetenschappelijk verantwoorde natuurlijke behandelingsmogelijkheden.

Chronisch vermoeidheidssyndroom bestrijden
Wat kun je doen bij fibromyalgie?

Meer lezen:
Tai-chi verbetert fibromyalgie
CVS en FM: systemische immuunziektes?
Oorzaak chronisch vermoeidheidssyndroom ontdekt?