ABC Gezondheid

Melk tegen knoflookadem

Melk tegen knoflookadem Als je melk drinkt terwijl je een maaltijd eet die stevig voorzien is van knoflook, dan heb je niet die penetrant geurende adem. Knoflook is rijk aan zwavelhoudende stoffen die tijdens het kauwen vluchtige en aromatische stoffen gaan vormen. Die stoffen nestelen zich in de slijmvliezen van de mond en keel, zodat ze lange tijd in de adem aanwezig blijven.

Knoflook is een uitstekende bron van magnesium, vitamine B6, vitamine C en selenium, en kent vele gezondheidsvoordelen. Een geurende adem mag dus geen excuus zijn om geen knoflook te eten. Melk drink je het best tijdens een maaltijd, maar achteraf drinken helpt ook, hoewel minder.

Hoe behandel je een slechte adem?
Ontgiftig jezelf met de juiste voeding

Meer lezen:
Halitose: onwelriekende adem
Look reguleert bloeddruk en immuniteit
Lookextract vermindert cardiovasculair risico