ABC Gezondheid

‘Aged garlic’ bioactiever dan verse look(-extracten)

‘Aged garlic’ bioactiever dan verse look(-extracten) Knoflook is vanouds veruit de meest geconsumeerde specerij wereldwijd. En er is een overvloed aan studies die het belang van look -en van zijn actieve biocomponenten- voor de gezondheid benadrukken: antioxidant, anti-inflammatoir, antibacterieel, antischimmel, immuunmodulerend, cardiovasculair-, maag-darm- en lever-beschermend, antikanker, anti-diabetisch, anti-obesitas, neuroprotectief en nierbeschermend...
Look en lookextracten zijn dus weer helemaal hot!

Maar niet alle lookextracten zijn gelijk. ‘Aged garlic’ blijkt veel actiever te zijn dan verse look of extracten van verse look. Dit komt omdat bij het (gecontroleerd) verouderen, de inhoudsstoffen verder omgezet worden tot nóg actievere molecules. Aged garlic blijkt tevens een hoger gehalte te hebben aan deze bioactieve stoffen en veel sterker te beschermen tegen vrije radicalen en glycatie (‘versuikering’ van lichaamsmolecules, bijvoorbeeld bij diabetes). ‘Aged garlic’ biedt dus meer bescherming tegen verouderingsprocessen en zelfs tegen kanker.

Nvdr: ook in de keuken: look vooraf fijnsnipperen zorgt voor actievere biomolecules in het eten!

Afweerverhogende voedingsstoffen
Geef je hart de optimale bescherming!

Meer lezen:
Look reguleert bloeddruk en immuniteit
Lookextract vermindert cardiovasculair risico
Multiresistente bacteriën niet opgewassen tegen knoflook