ABC Gezondheid

HPV-vaccins ineffectief?

HPV-vaccins ineffectief? Een nieuwe analyse trekt de effectiviteit van de HPV-vaccins Gardasil en Cervarix in twijfel (Londense Universiteiten, op basis van 12 ‘betrouwbare’ studies). Alle studies zouden slecht opgezet zijn: ze gingen de effecten van vaccinatie na op laaggradige afwijkingen van de baarmoederhals, over een te korte termijn (6 jaar).
Baarmoederhalskanker ontwikkelt zich echter pas na decennia uit andere, grotere afwijkingen. De wetenschappers stellen dat het effect op de mineure ‘laesies’ (weefselschade) helemaal niet relevant is, omdat deze meestal spontaan weer verdwijnen: ze komen en gaan…
Dus: alle studies zijn irrelevant en bewijzen niets…
Ondertussen wordt de jeugd massaal ingeënt, ondanks alle (verzwegen) ernstige verwikkelingen. En ondanks de zeer hoge kosten voor al overbelaste gezondheidszorg. Enkel Big Pharma wordt hier beter van!

Overigens, herpesvirussen maken geen enkele kans in gezond slijmvlies. Zij kunnen enkel woekeren in ongezond, kwetsbaar slijmvlies. En hoe vermijd je dat?
Houd slijmvliezen gezond en weerbaar met een goede flora. Een goede darmflora beschermt ook op afstand de baarmoederhals.

Hoe ontstaat kanker?
Hoe behandel je vaginose en vaginitis?

Meer lezen:
Vaginale infecties behandelen
Supplementen tegen baarmoederhalskanker
Goede darmflora beschermt tegen baarmoederhalskanker!