Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Zijn luizen een hygieneprobleem?
Ja 20%
 
Neen 61%
 
Weet ik niet 18%
 
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
15 september 2019
Passiflora
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link Print pagina
lijn
Passiflora De passiflora (passiebloem) is in de 16e eeuw vanuit Amerika geïmporteerd naar Europa. De medische kennis over deze plant is dus relatief recent. De bladeren van de bloem staan in kruidenboeken beschreven als kalmerend, slaapverwekkend, spierontspannend (tegen spasmen) en verdovend. Toepassingen zijn: hysterie, rusteloosheid, hartkloppingen, astma en slapeloosheid. Ongewenste bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen optreden. Belangrijk is de aanbevolen dosis niet te overschrijden.

Er bestaan een groot aantal soorten passiflora. Als geneeskrachtig kruid wordt vooral Passiflora incarnata gebruikt, terwijl Passiflora edulis voor de vrucht (passievrucht) gekweekt wordt. De vrucht wordt meestal uitgelepeld, omdat de schil te taai is, maar van sommige soorten wordt de schil ook medicinaal gebruikt. Zo is gebleken dat een extract van de schil effectief tegen artrose.


29-C Sedaner

Calmomel


29-C Sedaner Inhoud:
60 caps
Richtprijs:
€ 16,95
bestelnr.:
713083

Calmomel Inhoud:
150 ml
Richtprijs:
€ 7,95
bestelnr.:
731281

Voor een goede nachtrust

Werkzame bestanddelen:
Flavonoïden - Alkaloïden - V ...
lees meer

Voor een rustige nacht

Samenstelling: Honing, Passiflora, Sint-Janskruid (Hyper ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Meer producten van
Soria BelAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".