Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
19 januari 2022
Carnitine
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Carnitine Carnitine is strikt gezien geen vitamine, omdat we het zelf aanmaken. Toch moet een evenwichtig dieet carnitine bevatten, omdat de lichaamseigen aanmaak van carnitine niet altijd aan de vraag kan voldoen. De voornaamste bron van carnitine is vlees. Voor de lichaamseigen aanmaak van carnitine zijn aminozuren, vitamine C, ijzer, vitamine B3 en vitamine B6 nodig.

Carnitine bindt aan vetzuren zodat ze getransporteerd kunnen worden naar de mitochondriën, de plek waar vetzuren verbrand worden. Carnitine vormt dus een belangrijke schakel in de energieproductie in de cel. Vandaar dat carnitine typisch als remedie tegen vermoeidheid genomen wordt. Omdat elke cel carnitine kan gebruiken, zijn de toepassingen uitgebreid: hartfalen, leverschade, nierfalen, diabetes, onvruchtbaarheid, dementie enzovoort.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".