Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
17 januari 2022
Een goede houding kan veel leed besparen
| Gewrichtsklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Een goede houding kan veel leed besparen Een goede houding van de rug kan veel leed besparen. Het zijn vooral de lage rugwervels die zwaar belast worden wanneer we op een verkeerde manier iets willen optillen. Om onze rug zoveel mogelijk te beschermen en chronische rugpijn te beperken volgen hieronder enkele tips:

1. ’s ochtends is de regel ‘haast je langzaam’: spring niet te snel uit je bed, rek arm- en beenspieren. Het maakt de gewrichten los en is goed voor ons humeur.
2. Bij het gebruik van materialen zoals een hark, spade,…zorg je ervoor dat de steel aangepast is aan je lichaamslengte.
3. Heb je een kantoortaak kies dan voor een degelijke stoel (verstelbare hoogte, regelbare rugleuning, goede ondersteuning voor de lage rug).
4. Gebruik je benen en niet je rug bij het optillen van een last. Dus niet vooroverbuigen maar wel door je knieën zakken.
5. Voor de huismoeders of moderne huisvaders: bij het stofzuigen plaats je één been een beetje voor het andere, gebruik een strijkplank met een instelbare hoogte.

Mensen die toch teveel pijn hebben kunnen opteren voor een pijnstillend middel die bij iedere apotheek kan gekocht worden


Curcumin

Mincartil


Curcumin Inhoud:
60 tabl.
Richtprijs:
€ 25,65
bestelnr.:
825918

Mincartil Inhoud:
60 tabl
Richtprijs:
€ 13,11
bestelnr.:
829970

Sterk antioxidant, voor een gezond en lang leven
- Ondersteunt een goede gal- en ...
lees meer

Mincartil is een natuurproduct van Soria Natural dat je kraakbeen extra sterk en g ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Meer producten van
Soria BelAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".