Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Zijn luizen een hygieneprobleem?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
18 september 2021
Hoe behandel je vaginose en vaginitis?
| Intiem - sexualiteit |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe behandel je vaginose en vaginitis? De vagina is een kwetsbaar gebied als het om infecties gaat. Bijna elke vrouw maakt in haar leven wel een infectie mee, die veroorzaakt wordt door een bacterie, candida of trichomonas. Belangrijk om infecties te voorkomen, is een gezonde vaginale flora te handhaven. De belangrijkste bacteriën in de vagina zijn de lactobacillen (nl. Lactobacillus crispatus, L. jensenii en L. iners). Die houden de vagina zuur, zodat schadelijke bacteriën er niet kunnen groeien.

Om toekomstige infecties te vermijden of te behandelen, kan toediening van extra lactobacillen (probiotica via zetpil) nuttig zijn. Ze worden best na een eventuele antibioticakuur gebruikt. Let op: niet alle stammen werken even goed. De lactobacillen in de vagina wordt aangevoerd via de darm, dus een gezonde darmflora is ook belangrijk.
Andere behandelingen zijn 'vaginale douches' (bv. met een azijnoplossing), omdat een zure oplossing de lactobacillen bevoordelen. Echter, zulke vaginale douches verhogen mogelijk het risico op latere infectie!
Goede resultaten behaal je met boorzuur wanneer het gaat om een candida-infectie. Boorzuur kan wel een brandend gevoel geven. Andere veilige opties zijn preparaten met tea tree oil en knoflook, hoewel die minder goed onderzocht zijn.


Dermagiq Fem


Dermagiq Fem Inhoud:
30 gr
Richtprijs:
€ 12,95
bestelnr.:
BF0002

De belangrijkste oorzaak van het ontstaan van vaginale klachten is het verdwijnen ...
lees meer

Meer producten van
Dermagiq


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".