Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u een gezonde levenswijze?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
16 oktober 2021
Hoe bloedarmoede voorkomen?
| Vermoeidheid |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe bloedarmoede voorkomen? Een gezonde voeding die rijk is aan ijzer helpt om bloedarmoede te voorkomen. De volgende voedingsmiddelen bevatten veel ijzer: volkoren graanproducten, peulvruchten, groenten, appelstroop, vlees, ei, noten, kiwi, vlees, gevogelte, abrikozen, tomatensap, pure chocolade, cashew noten en lever (niet meer dan 1 tot 2 maal per week gebruiken vanwege de hoge concentratie vitamine A) . Verder zijn er nogal wat voedingsmiddelen te koop die verrijkt zijn met ijzer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cornflakes en limonadesiropen.
Combineer ijzerrijke voeding met vitamine C. Dit zorgt ervoor dat het ijzer beter wordt opgenomen.
Drink geen melk of thee bij de maaltijd, dit belemmert de opname van ijzer (drink melk halverwege de middag of 's avonds).

Mensen die dagelijks een half uurtje wandelen verbeteren meestal ook hun hemoglobinegehalte in het bloed waardoor anemie sneller overgaat.
Er zijn diverse producten op de markt die helpen om bloedarmoedeklachten te verminderen. Vooral als je de ijzertabletten slecht kunt verdragen kunnen ze uitkomst bieden. Een goed voorbeeld daarvan zijn kruidenelixers. Ook spirulina is belangrijk omdat dit een goede natuurlijke bron van ijzer is die perfect door het lichaam wordt opgenomen.


Betasol

Melasor 11 Iron Tonic


Betasol Inhoud:
60 Tabletten
Richtprijs:
€ 25,66
bestelnr.:
940267

Melasor 11 Iron Tonic Inhoud:
200 ml
Richtprijs:
€ 15,17
bestelnr.:
601099

Rode biet is dankzij zijn hoog gehalte aan vitamine C, ijzer en andere mineralen ...
lees meer

Rode biet is dankzij zijn hoog gehalte aan vit. C, ijzer en andere mineralen één ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Meer producten van
Soria BelAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".