Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u een gezonde levenswijze?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
16 oktober 2021
Hoe ijzertekort voorkomen ?
| Vermoeidheid |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe ijzertekort voorkomen ? Heel veel mensen lijden aan een chronisch ijzertekort zonder dit zelf te weten. Wie onvoldoende ijzer in zijn bloedbaan heeft voelt zich uitgeput en zwak. Lichte tot matige zwakte komen het meest voor en veroorzaken lichamelijke en intellectuele klachten bij kinderen en volwassenen. De prestaties dalen zonder dat men zich echt ziek voelt. Een arts kan besluiten om de zwakte te elimineren door toediening van ijzertabletten. Via zelfzorg kunnen mensen er ook voor zorgen dat er meer ijzer in het bloed voorradig is.

IJzerrijke voeding is o.a. rood vlees, vis, gevogelte, schaaldieren en garnalen. Vermijd thee. Thee beschikt over de dubieuze kwaliteit om de opname van ijzer door het lichaam drastisch te verminderen. Van vitamine C is dan weer bekend dat het de absorptie van ijzer in de dunne darm verhoogt. Vitamine C kan – in functie van de hoeveelheid ascorbinezuur die dagelijks toegediend wordt – de ijzeropname met een factor 1.5 tot 10 verbeteren. De ijzeropname wordt volgens studies al verdubbeld indien er bij iedere maaltijd 25 tot 50 mg vitamine C wordt ingenomen.


Betasol

Melasor 11 Iron Tonic


Betasol Inhoud:
60 Tabletten
Richtprijs:
€ 25,66
bestelnr.:
940267

Melasor 11 Iron Tonic Inhoud:
200 ml
Richtprijs:
€ 15,17
bestelnr.:
601099

Rode biet is dankzij zijn hoog gehalte aan vitamine C, ijzer en andere mineralen ...
lees meer

Rode biet is dankzij zijn hoog gehalte aan vit. C, ijzer en andere mineralen één ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Meer producten van
Soria BelAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".