Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van haaruitval?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
23 september 2020
Hoe je bloedvaten sterk houden?
| Cardiovasculair |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe je bloedvaten sterk houden? Gezonde bloedvaten zijn niet alleen belangrijk voor het hart, maar ook voor de hersenen (beroerte, dementie) en de nieren. Het is fout te denken dat cholesterolverlaging voldoende maatregel is. De belangrijkste oorzaak van beschadigde bloedvaten zijn ontstekingen die niet meer te stoppen zijn. Een hoge bloedsuiker en een tekort aan antioxidanten drijven die ontstekingen aan. Zelfs een klein tekort aan magnesium is voldoende om die ontstekingen wakker te houden. Zorg ook voor voldoende natuurlijke ontstekingsremmers, zoals curcumine, groene thee, ginseng en pycnogenol.

Een nieuwe invalshoek is het metabolisme van stikstofmonoxide (NO). NO is cruciaal in de dynamiek van de bloedvaten: het geeft aan de bloedvaten een teken om te ontspannen. Wanneer het metabolisme van NO verstoord geraakt, gaan de bloedvaten verkrampen en komt de zuurstofvoorziening van het lichaam in gedrang. NO kan zelf bijdragen tot een gevaarlijke verhoging van oxidatieve stress en moet daarom omringd worden door voldoende antioxidanten, zoals vitamine C, vitamine B3 en foliumzuur. N-acetylcysteïne is ook een krachtig antioxidant die het NO-metabolisme kan herstellen. Een essentiële voedingsstof voor de aanmaak van NO is arginine.


Kefir.

Curcumin 600 mg

Groene thee - Te Verde


Kefir. Inhoud:
500ml
Richtprijs:
€ 23,20
bestelnr.:
2637-619

Curcumin 600 mg Inhoud:
60 tabl.
Richtprijs:
€ 20,31
bestelnr.:
825918

Groene thee - Te Verde Inhoud:
60 tabl
Richtprijs:
€ 10,23
bestelnr.:
731540

Kefir bevat een unieke en complexe mix van goede bacteriën en gisten. Gefermentee ...
lees meer

Sterk antioxidant, voor een gezond en lang leven
- Ondersteunt een goede gal- en ...
lees meer

HET GEHEIM VAN EEN LANG EN GEZOND LEVEN

Vrije radicalen veroorzaken rimpels, sc ...
lees meer

Meer producten van
Kaskade


Meer producten van
Soria Bel


Meer producten van
Soria Bel
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".