Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
27 oktober 2021
Isoflavonen
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Isoflavonen Isoflavonen zijn een groep van flavonoïden met een bijzondere eigenschap: ze vertonen structurele gelijkenis met oestrogenen. Vandaar dat ze ook fyto-oestrogenen (= 'plantaardige oestrogenen') genoemd worden. In feite kennen we maar één echte voedingsbron van isoflavonen, namelijk soja. Europeanen eten relatief weinig sojaproducten, al is de consumptie de laatste jaren sterk gestegen. Aziaten zijn grote gebruikers van soja en mogelijk is dat de reden waarom ze minder getroffen worden door borstkanker. Een andere bron van isoflavonen is rode klaver, maar klaver wordt niet als zodanig gegeten. Ze zijn wel verkrijgbaar als supplement.
Andere fyto-oestrogenen (maar geen isoflavonen) zijn lignanen uit noten, zaden (lijnzaad, sesam) en bier (in mindere mate ook koffie en thee).

Supplementen met isoflavonen worden vooral door vrouwen met hormonale klachten genomen: opvliegers (hot flushes, vapeurs), premenstrueel syndroom en botontkalking. Isoflavonen hebben waarschijnlijk ook een gunstige invloed op hart- en vaatziekten.


28-C Regulin


28-C Regulin Inhoud:
60 caps
Richtprijs:
€ 25,66
bestelnr.:
731244

Veel vrouwen hebben het moeilijk in de menopauze: warmteopwellingen, futloosheid, ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".