Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
27 oktober 2021
Melatonine
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Melatonine Melatonine is een hormoon dat een klier in de hersenen produceert als het donker wordt. Het hormoon stuurt belangrijke nachtelijke processen aan in het lichaam, die slaap en herstel met zich meebrengen. Dat suppletie van melatonine de slaap kan verbeteren en de biologische klok opnieuw kan instellen, is ondertussen wetenschappelijk bewezen. Veelbelovend zijn ook de effecten bij dementie, stress, pijn en zelfs kanker. Verbetering van slaap kan virtueel bij elk ziektebeeld nuttig zijn.

Minder gekend is de functie van melatonine (en serotonine) in het spijsverteringsstelsel. Daar wordt melatonine in veel grotere hoeveelheden aangemaakt dan in de hersenen. Melatonine regelt er de darmtransit en treedt op als antioxidant. Melatonine beschermt mogelijk ook de pancreas. Melatonine wordt aangemaakt uit serotonine, dat op zijn beurt uit tryptofaan - dat we uit onze voeding moeten halen - wordt aangemaakt.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".