Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
19 januari 2022
Preventieve maatregelen tegen indoor luchtvervuiling
| Immuniteit |
Terug Verstuur link
lijn
Preventieve maatregelen tegen indoor luchtvervuiling Luchtvervuiling in woningen voorkomen is in de allereerste plaats zorgen voor voldoende verluchting. Onzichtbare vochtigheid in te kleine woonruimten met teveel bewoners, planten en huisdieren zorgen voor vochtige stofpartikels die bacterieel geladen kunnen zijn en mogelijk ziekten verwekken.
De gevolgen van een niet optimaal verluchte woning zijn:
- ontstaan of erger worden van aandoeningen van de luchtwegen, neus-, keel- en oorkwalen en gewrichtspijn
- Deze ongemakken ontstaan door de te hoge aanwezigheid van vluchtige samengestelde stofdeeltjes. Zij vormen de allergenen en de ziekteverwekkers.

Het is ook belangrijk om de luchtvochtigheid in de leef- en werkruimte rond de 50% te houden. Mensen zullen onder die omstandigheden minder last hebben van irritaties aan de luchtwegen. Eens de luchtvochtigheid hoger wordt dan 55% krijg je ‘zware lucht’. Te vochtige lucht laat bacteriën toe zich sneller te vermenigvuldigen en meer ziekten te verwekken. Een luchtvochtigheid van minder dan 50% zorgt ook voor problemen. Mensen krijgen dan droge ogen, de slijmvliezen van de neus werken onvoldoende waardoor de immuniteit afneemt en er spontane ontstekingen kunnen optreden aan de ogen en in de keel. Te droge lucht zorgt tenslotte voor onaangename elektrostatische elektriciteit.


Brocosor

Propolis siroop


Brocosor Inhoud:
60 tabl
Richtprijs:
€ 25,65
bestelnr.:
900511

Propolis siroop Inhoud:
200 ml
Richtprijs:
€ 9,72
bestelnr.:
805774

Brocosor bevat alle goede eigenschappen van broccoli en bevat de enzymes uit de ve ...
lees meer

Propolis siroop is één van de meest succesvolle natuurlijke borstsiropen en beva ...
lees meer

Meer producten van
Soria Bel


Meer producten van
Soria BelAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".