Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
20 oktober 2011
Aids gemakkelijk te genezen
| 20/10/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
Aids gemakkelijk te genezen "Aids is goed te behandelen" beweert Dr Jeremy Sherr die in 2008 een hulppost oprichtte in Tanzania. Dit geldt trouwens ook voor syphillis, cholera, malaria en leptospirose. Wat is het recept? Homeopathie. In Cuba is homeopathie mainstream geneeskunde sinds er in november 2007 gestart werd met de preventie van een Leptospirose-epidemie (die zich vooral verspreidt in de nawake van orkanen).

Meer dan vier miljoen doses van de homeopathische nosode werden (extracten van allergenen) toegediend en 2,2 miljoen personen werden opgevolgd gedurende bijna een jaar. Bij deze massale actie waren 3000 hulpverleners betrokken. De eerste dosis riep de opgaande trend van de epidemie een halt toe. Na een jaar was het voorkomen van de ziekte drastisch gedaald, ondanks uitermate ongunstige (weers)omstandigheden.

Bronnen:
Sherr, J. (Mei 2011), Letter from Africa. Interhomeopathy. http://www.interhomeopathy.org/letter-from-africa

Isaac Golden & Gustavo Bracho, The Adaptability of Homeoprophylaxis
in Endemic, Epidemic and Stable Background Conditions. Homoeopathic Links Winter 2009, Vol. 22: 211–213

Gustavo Bracho, Enrique Varela, Rolando Fernandez, Barbara Ordaz, Natalia Marzoa, Jorge Menendez, Luis Garcıa, Esperanza Gilling, Richard Leyva, Reynaldo Rufın, Ruben de la Torre, Rosa L Solis, Niurka Batista, Reinier Borrero and Concepcion Campa. Large-scale application of highly-diluted bacteria
for Leptospirosis epidemic control. Homeopathy (2010) 99, 156e166.
doi:10.1016/j.homp.2010.05.009, available online at http://www.sciencedirect.com

 

lijn