Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 april 2013
Injecties hyaluronzuur tegen peesblessures
| 12/04/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Injecties hyaluronzuur tegen peesblessures Injecties met hyaluronzuur bij artrose aan de knieën en schouders worden in Japan al twintig jaar toegepast. Een Japanse onderzoeksgroep onderzocht nu het effect van deze behandeling op tendinopathie (peesslijtage) aan de knie bij 70 atleten. Bij elke atleet zwakte de pijn aan de knieën af, en konden ze sneller hun sportieve activiteiten hervatten. Gemiddeld kreeg elke atleet twee injecties, met een tussenpoos van gemiddeld 1 jaar. Niemand haakte af omwille van bijwerkingen.

Professionele atleten moeten soms stoppen met sporten vanwege aanslepende problemen aan de knieën. De knieschijf is een zeer gevoelige plek bij sporters. De knieën moeten niet alleen flexibel kunnen doorbuigen, ze moeten ook continu het gewicht van het lichaam dragen. De knie is een complex gewricht, verschillende onderdelen van de knie kunnen beschadigd raken. Er bestaat daarom geen echte eenstemmigheid bij artsen hoe een afgetakelde pees aan de knie het best behandeld kan worden.

Hoe een peesontsteking voorkomen?
Hoe een peesontsteking behandelen?

Meer lezen
Curry-extract bij peesontstekingena>
Tendinitis meestal het gevolg van overbelasting

Bronnen:
Muneta T, Koga H et al. Hyaluronan injection therapy for athletic patients with patellar tendinopathy. J Orthop Sci. 2012; 17:425-431

 

lijn