Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
27 februari 2012
Minder gif in plantaardige voeding
| 27/02/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Minder gif in plantaardige voeding Een eenvoudige manier om minder giffen in te nemen, is het eten van minder vlees. Vele gifstoffen stapelen zich op in het vetweefsel of de melk van dieren. In planten zijn ze veel minder aanwezig. Vandaar dat vegetariërs minder gif in hun bloed hebben dan omnivoren (alleseters).
Een groot deel van de giffen wordt door de mens geproduceerd: chemische bestrijdingsmiddelen, vervuiling, clandestien storten van afval... Jammer genoeg is de natuur niet in staat om die stoffen snel af te breken. Ze komen vroeg of laat in de voeding terecht, met name in dierlijke voeding (vlees, melk, eieren).

Groenten en fruit bevatten niet alleen minder gifstoffen, de vezels zorgen ervoor dat minder gif opgenomen worden. Bovendien bevat plantaardige voeding meer antioxidanten die beschermen tegen de schadelijke effecten van de giffen, en die de lever (ontgifting) aan het werk zetten.

Ontgiftig jezelf met de juiste voeding
De eenvoud van het leverreinigend diëet.

Meer lezen
Ontgifting met chlorofyl

Bronnen:
Arguin H, Sanchez M et al. Impact of adopting a vegan diet or an olestra supplementation on plasma organochlorine concentrations: results from two pilot studies. British Journal of Nutrition (2010), 103, 1433–1441

 

lijn