Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
1 februari 2016
Probiotica tegen verkoudheden en griep!
| 01/02/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Probiotica tegen verkoudheden en griep! Probiotica beschikken over verschillende goede eigenschappen. Door het feit dat ze de darmflora verbeteren, optimaliseren ze ook de immuniteit. Veel mensen vergeten dat zeventig procent van ons afweersysteem afhankelijk is van een optimale darmwerking. Het toenemend aantal darmproblemen, waarmee Europese mannen en vrouwen worden geconfronteerd, laat duidelijk zien dat het met de darmflora van het merendeel van de bevolking slecht is gesteld. Minderwaardig voedsel, een gebrek aan beweging, stress, overbodig of teveel medicijngebruik, een schrijnend tekort aan levensnoodzakelijke nutriënten en de toenemende gevolgen van de milieuvervuiling zijn de voornaamste oorzaken. Een slecht functionerende darmflora maakt mensen veel sneller vatbaar voor allerlei ziektebeelden waaronder verkoudheden en griep.

Uit een onderzoek, waarvan de resultaten verschenen in 'Pediatrics', blijkt dat mensen die dagelijks een probioticum innemen veel minder vatbaar zijn voor ontstekingen aan de bovenste luchtwegen. Indien ze toch ziek worden zorgt de combinatie van de Lactobacillus en het Bifidobacterium (twee probiotica) ervoor dat de ernst van koortsaanvallen met 73 procent afneemt en dat de duur en het uitputtend ongemak van hoestbuien met 62 procent daalt. De wetenschappers besluiten: "Een dagelijks gebruik van een kwaliteitsvol probioticum is een veilig en efficiënt middel om bepaalde ziekten eenvoudig te voorkomen en de symptomen van verkoudheden en griep sterk te verminderen, het gebruik van antibiotica te laten dalen en het aantal ziektedagen te halveren."

Afweerverhogende voedingsstoffen
Vlierbessensiroop is zeer efficiënt tegen griep

Meer lezen:
Antibiotica zijn zinloos bij griep
Griep ernstiger dan verkoudheid
Link tussen griepvaccin en narcolepsie

Bronnen:
G.J. Leyer, S .Li, M.E. Mubasher, C. Reifer, A.C. Ouwehand Pediatrics “Probiotic Effects on Cold and Influenza-Like Symptom Incidence and Duration in Children”, Volume 124: e172-e179

 

lijn