Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
17 januari 2022
Prostaatproblemen
| Hormonale problemen |
Terug Verstuur link
lijn
Prostaatproblemen De prostaat of voorstanderklier is een klein kastanjegroot orgaan dat bestaat uit meerdere langgerekte klieren omgeven door spierbundels. De klieren produceren een melkachtig prostaatvocht dat bij de zaadlozing mee uitgestoten wordt. De prostaat ligt aan de onderkant van de blaas en rond de urinebuis. Dit maakt duidelijk dat een opzwelling van de prostaat met een zeker dichtklemmen van de urinebuis kan gepaard gaan wat dan op zijn beurt plasproblemen kan veroorzaken.

Er bestaan drie belangrijke prostaataandoeningen.
Prostatitis of prostaatontsteking komt meestal voor bij jonge personen tussen 25 en 50 jaar en gaat gepaard met een griepaal syndroom met koortsrillingen en frequent (pijnlijk) plassen.
De goedaardige prostaathypertrofie of vergroting van de prostaat is een normaal
verschijnsel naarmate men ouder wordt, soms reeds goed merkbaar vanaf 40 jaar. Het dalen van het mannelijk hormoon testosteron speelt hierin een centrale rol. Frequent plassen overdag doch ook 's nachts en soms lichte incontinentie zijn enkele van de voornaamste symptomen.
Prostaatkanker is een belangrijke doodsoorzaak bij mannen boven de 50 jaar. Op 75 jaar heeft 1 op 12 kans om deze kanker te ontwikkelen. Op 80 jaar zou zelfs 60 procent haardjes van kankercellen hebben. Op hogere leeftijd echter kan die kanker zich uitermate traag ontwikkelen zodat men van een slapende kanker spreekt. Mensen die regelmatig aan prostatitis hebben geleden zouden volgens de studies vier maal meer kans hebben om later prostaatkanker te krijgen.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".