Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Zijn luizen een hygieneprobleem?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
18 september 2021
Sjögren
| ogen |
Terug Verstuur link
lijn
Sjögren Het Sjögren syndroom is een gevolg van een niet goed functionerend afweersysteem. Vooral de ogen en speekselklieren worden aangetast en dit leidt tot uitdroging van de mond en het oogbindvlies. Het syndroom is genoemd naar de Zweedse oogarts Henrik Sjögren, die de ziekte voor het eerst beschreven heeft.

Door onvoldoende traanvocht krijgen mensen last van branderige of jeukende ogen en taaie slijmdraden in het oog. Doordat de speekselklieren onvoldoende speeksel produceren, krijgen mensen een droge mond.
Soms krijgen mensen ook andere verschijnselen, zoals:
- nierontsteking
- ontsteking van de bloedvaten die de huid en bepaalde organen van bloed voorzien
- gewrichtsontsteking;
- longontsteking
- verminderde gevoeligheid in diverse lichaamsdelen
- ontsteking van de schildklier in de hals.
De precieze oorzaak is nog onbekend. Er zijn aanwijzingen dat virusinfecties, door een tekort aan essentiële vitaminen, mineralen, sporenelementen en co-enzymen, hormonen en erfelijke factoren een rol spelen bij het ontstaan van deze auto-immuunziekte.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".