Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Heeft u last van reuma?
ABC GEZONDHEID - Artikels
27 februari 2008
Antidepressiva werken amper beter dan een neppil (Prof. Irving Kirsch)
| 27/02/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Antidepressiva werken amper beter dan een neppil (Prof. Irving Kirsch) De antidepressiva van de nieuwe generatie, zoals Prozac, Seroxat et Efexor werken volgens een pas gepubliceerde studie van de Britse universiteit van Hull amper beter dan een placebo (neppil). "We bekeken 47 klinische studies over de SSRI's (selectieve serotonine-heropnameremmers - Selective Serotonin Reuptake Inhibitors" of SSRI's)", zegt professor Irving Kirsch die werkt op de afdeling neurologie/pscychologie aan de universiteit van het Britse Hull. Professor Kirsch maakt deel uit van de groep wetenschappers die een aantal gepubliceerde en niet gepubliceerde onderzoeken analyseerde over de hogergenoemde SSRI's.
De opdracht werd uitgevoerd voor de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Dit is bij ons te vergelijken met het geneesmiddelenagentschap.
"Het is, na een grondige analyse van de 47 studies, heel duidelijk dat depressieve mensen meer baat hebben bij het gebruik van niet toxische stoffen, dit in combinatie met beweging en psychologische begeleiding", besluit de Britse wetenschapper.

Meer lezen: Hoe het risico op een depressie verkleinen?

Bronnen:
Irving Kirsch, Brett J. Deacon, Tania B. Huedo-Medina, Alan Scoboria, Thomas J. Moore, Blair T. Johnson
Initial Severity and Antidepressant Benefits: A Meta-Analysis of Data Submitted to the Food and Drug Administration / Public Library of Science (PLoS) 2-26-2008, Plos Medicine

 

lijn