Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
5 november 2014
Bacopa: beter dan ADHD-medicatie
| 05/11/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Bacopa: beter dan ADHD-medicatie Een kruid uit India biedt interessante mogelijkheden voor ouders die hun kinderen geen psychoactieve medicatie willen geven. Bacopa monnieri kent een lange traditie om de hersenactiviteit scherp te houden. Onlangs werd in een studie de werkzaamheid van bacopa ook bij ADHD aangetoond. Drie kwart van de kinderen ondervond een zichtbare verbetering van de symptomen van ADHD en ADD!

Meer bepaald verminderden symptomen van rusteloosheid met 93% en die van concentratieproblemen met 85%. Leerproblemen en impulsiviteit daalden met respectievelijk 78% en 67%. De studie werd in India uitgevoerd en maakte gebruik van 225 mg bacopa monnieri-extract per dag, die gedurende 6 maanden genomen werd. De studie gebruikte evenwel geen controlegroep.

Visoliesupplement beter dan Ritalin voor ADHD behandeling
Concentratieproblemen oplossen door ritme en voeding

Meer lezen:
ADHD-medicatie minder effectief dan gedacht
Kamille onderdrukt ADHD-symptomen
De geestverruimende eigenschappen van bacopa

Bronnen:
Dave UP, Dingankar SR, Saxena VS et al. An open-label study to elucidate the effects of standardized Bacopa monnieri extract in the management of symptoms of attention-deficit hyperactivity disorder in children. Adv Mind Body Med. 2014 Spring;28(2):10-5

 

lijn