Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 februari 2010
Chlorella houdt zware metalen in bedwang
| 12/02/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Chlorella houdt zware metalen in bedwang Algen zijn erg tolerant voor zware metalen. Op een of andere manier zou deze tolerantie ook van pas komen bij de ontgifting van cadmium in ons lichaam.
Cadmium ken je vast van cadmium-nikkelbatterijen, maar ook in vele PVC-toepassingen werd tot in 2000 cadmium gebruikt. Kleine hoeveelheden cadmium zitten ook in de natuur, meestal in de bodem.
Chlorella is een alg, een ééncellig organisme dat zonlicht nodig heeft om te leven. Ze hebben veel weg van ééncellige plantjes. In de vorm van voedingssupplementen is het erg voedzaam. Het bevat minstens 50% proteïnen, 10-18% vezels, 1-4% chlorofyl en vele vitaminen en mineralen.

In de ontgifting van cadmium vonden Koreaanse onderzoekers twee eigenschappen van chlorella. Chlorella vermindert de opname van cadmium in de darmen en verhoogt de cadmiumafvoer in de urine. Zo weinig mogelijk wordt afgevoerd.


Ontgiftig jezelf met de juiste voeding

Bronnen:
Shim J-A, Son YA et al. Effect of Chlorella intake on Cadmium metabolism in rats. Nutrition Research and Practice (2009), 3(1), 15-22

 

lijn