Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Zijn luizen een hygieneprobleem?
ABC GEZONDHEID - Artikels
25 augustus 2011
Hennep: bron van proteïnen
| 25/08/2011 |
Terug Verstuur link
lijn
Hennep: bron van proteïnen Omdat vlees een belangrijke bron van proteïnen is, hebben vegetariërs behoefte aan extra proteïnen uit planten. Zeewier, soja en andere bonen zijn typische proteïnebronnen. Hennep kan een nieuwe bron van proteïnen vormen die voor meer variatie kan zorgen.
Hennep is minder rijk aan proteïnen dan soja, maar is wel rijk aan omega-3-vetzuren. Met hennep kun je vegetarische burgers maken, muesli-repen, chocolade en zelfs koffie.

De vezels van hennep zijn al eeuwen gekend als grondstof voor stevige touwen, kleding en zelfs papier. Vandaag is er een hernieuwde belangstelling voor hennep omdat hennepplanten zeer snel CO2 uit de atmosfeer kunnen verwijderen. Aangezien veeteelt voor een hoge CO2-uitstoot zorgt, zullen hennepproteïnen in de toekomst een CO2-vriendelijk alternatief zijn.
We spreken overigens uiteraard niet over hennep (cannabis) waarvan je high kunt worden. Hennepplanten voor industriële doeleinden bevatten geen THC, de werkzame stof van cannabis.

Bronnen:
University of Manitoba
Wervel vzw, www.wervel.be

 

lijn