Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
26 januari 2009
Hoe bescherm je de nieren?
| 26/01/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe bescherm je de nieren? Meer dan 75 procent van alle nierproblemen ontstaan door een te hoge bloeddruk die chronisch van aard is, of door suikerziekte. Er bestaan enkele zeer eenvoudige tips om je nieren te beschermen. Vermijd zoveel mogelijk de klassieke pijnstillers. Mensen die er veelvuldig gebruik van maken, beschadigen hun nieren. Het is ook zeer belangrijk te zorgen voor een degelijke hydratatie door voldoende water te drinken. Water houdt de nieren gezond. Vooral oudere mannen en vrouwen hebben hier problemen mee omdat ze zich minder bewust worden van het belang om voldoende te drinken.

Hoe dan ook is het voor iedereen eenvoudig dagelijks een fles water van anderhalve liter binnen handbereik te plaatsen. De opdracht is dan eenvoudig. Om gezonde nieren te behouden moet men dagelijks dergelijke fles water leegdrinken. Het is vanzelfsprekend ook belangrijk om hypertensie en diabetes met alle mogelijke gezonde middelen te vermijden.

Meer lezen: groene thee
Hoe voorkom je diabetes?
Hoe nierproblemen voorkomen?
Hypertensie preventief benaderd
Hoe behandel je vochtopstapeling in de weefsels?

Bronnen:
Korhonen P, Aarnio P, Vesalainen R, Saaresranta T, Kautiainen H, Järvenpää S, Kantola I.
Hypertensive women with the metabolic syndrome are at risk of renal insufficiency more than men in general population. J Hum Hypertens. 2009 Feb;23(2):97-104.

 

lijn