Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
22 mei 2015
Problemen met de ontlasting? Enkele tips!
| 22/05/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Problemen met de ontlasting? Enkele tips! Stress kan de darmtransit ernstig verstoren. Gelukkig is het in de meeste gevallen voldoende om enkele eenvoudige tips toe te passen teneinde dit vol en ongezond gevoel te elimineren. Zorg eerst en vooral voor een voldoende aanvoer van vezels. Je hebt er zo'n 30 tot 40 gram per dag nodig. Vezels versnellen en vergemakkelijken de darmtransit.
Mensen die regelmatig last hebben van obstipatie (40 procent van de bevolking) moeten ook veel meer water en ongesuikerde, alcoholvrije dranken drinken. Water en vezels vormen een zalig voelend duo voor uw darm.

Vergeet zeker ook niet om dagelijks probiotica te gebruiken. Deze micro-organismen hebben een gunstig effect op de spijsvertering, ze versterken de reeds aanwezige darmflora, bestaande uit ongeveer 100 000 miljard goede bacteriën die van essentieel belang voor een soepele darmtransit.
Overweeg tot slot om dagelijks wat te bewegen. Fysieke activiteit stimuleert de darm, vooral wanneer de buikspieren zachtjes mee worden betrokken in de lichaamsbeweging. Het is raadzaam om elke dag ten minste 30 minuten te wandelen en stevig door te stappen.

Darmverzorgende tips
Stress verergert darmproblemen

Lees ook:
Pre-, pro- of syn-biotica ?
Maagzuurremmers halen darmflora overhoop
Slechte darmwerking veroorzaakt vermoeidheid

Bronnen:
de Vrese M. Health benefits of probiotics and prebiotics in women.
Menopause Int. 09 03;15(1):35-40.

 

lijn