Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
12 januari 2015
Selenium, een detox-mineraal
| 12/01/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Selenium, een detox-mineraal Onderzoek van de universiteit van Adelaide (Australië) heeft voor het eerst aangetoond dat selenium een cruciale factor is voor de vruchtbaarheid van de vrouw. De ontwikkeling van eicellen in de eileiders hangt af van een enzym dat selenium nodig heeft om stoffen te ontgiften. De onderzoekers konden aantonen dat cellen die de eicel ondersteunen, meer selenium dan gemiddeld bevatten. Selenium is dus nodig om de omgeving van de eicel gezond te houden.

Het enzym dat de ontwikkeling van eicellen waarborgt, heet GPX en helpt bij het opruimen van vrije radicalen en andere ongewenste stoffen. Vrijwel elke cel heeft dit seleniumhoudend enzym nodig. Geslachtscellen hebben een hogere ontgiftingscapaciteit om het genetische materiaal optimaal te beschermen tegen toxische stoffen. Selenium is ook belangrijk voor een goede afweer en schildklierwerking.

Behandeling van onvruchtbaarheid

Meer lezen:
Selenium helpt om vele ziekten te vermijden
Gsm-straling oorzaak van dalende vruchtbaarheid
Antioxidanten lossen vruchtbaarheidsproblemen bij de man op!

Bronnen:
Ceko MJ, Hummitzsch K, Hatzirodos N et al. X-Ray fluorescence imaging and other analyses identify selenium and GPX1 as important in female reproductive function. Metallomics. 2014 Nov 3. [Epub ahead of print]

 

lijn