Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
27 juli 2009
Trage darmwerking
| 27/07/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Trage darmwerking Industrieel veranderende voeding en ongezonde leefwijzen, het gebruik van medicatie en psychische onevenwichtigheid leidt ertoe dat 80% van de bevolking een gestoorde darmflora heeft. Verstoringen in de darm hebben negatieve uitwerking op het totale menselijke immuunsysteem, het hormoon en zenuwstelsel tot op het niveau van de cel.
Darmreiniging en verzorging is het belangrijkste bestanddeel van de lichaamsverzorging en de instandhouding van uw gezondheid.

De meest voorkomende fouten zijn: te vet, te eenzijdig, slechte combinaties, overvloedige bewaarmiddelen, emulgatoren, smaakversterkers, slechte eetgewoonten, niet met de gedachten bij het eten zijn, te weinig kauwen en drinken tijdens het eten. Verder ongezond zijn permanente spanningen, gebrek aan beweging, nicotine, alcohol, cafeïne medicamenten en drugs. Met als resultaat een trage darm met ophoping van ballaststoffen, in plaats van ”de basis van gezondheid “.

Trage darmwerking: hoe voorkomen?

Bronnen:
Alina Vrieling, Dorien W Voskuil, Johannes M Bonfrer, Catharina M Korse, Jaap van Doorn, Annemieke Cats, Annekatrien C Depla, Robin Timmer, Ben J Witteman, Flora E van Leeuwen, Laura J van't Veer, Matti A Rookus and Ellen Kampman

 

lijn