Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
30 maart 2010
Vet verbranden met pepermix
| 30/03/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Vet verbranden met pepermix Aan de universiteit van Oklahoma testen onderzoekers een vermageringssupplement uit met zwarte peper, cafeïne en capsaïcine.
Zwarte peper bevat een stof, piperine, dat een sterk antioxidant is en dat de spijsvertering bevordert. Mogelijk verlicht deze stof ook de dagelijkse stress.
Cafeïne (koffie, thee en chocolade) is al langer bij de apotheker of drogist verkrijgbaar als vermageringssupplement. De werking van cafeïne is gebaseerd op een verhoging van de productie van lichaamswarmte, welke vooral afkomstig is van de verbranding van lichaamsvet.
Capsaïcine is de pikante stof uit rode pepers die ook de warmteproductie van het lichaam verhoogt. Wegens de pikante smaak van deze stof kan je maar een beperkte dosis ervan innemen, vandaar dat de onderzoekers een mix van capsaïcine, cafeïne en zwarte pepers getest hebben.

De onderzoekers toonden aan dat de hoeveelheid gespendeerde energie met 3 à 6% verhoogde dankzij dit supplement. Dat komt overeen met een wandeling van 20 minuten. Hiervoor maten ze het zuurstofverbruik en de CO2-uitstoot van 28 deelnemers.

Gezond vermageren, hoe doe je dat?

Bronnen:
Website University of Oklahoma –www.ou.edu/content/publicaffairs/archives/WeightLossSupplement/_jcr_content/main_content_par/download_0/file.res/Joel%20Cramer.pdf

 

lijn