Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Versterkt u actief uw weerstand?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
25 september 2021
Zonnebrand
| Kanker |
Terug Verstuur link
lijn
Zonnebrand Dit is de pijnlijke 'verbranding' van de huid door zonnestralen (óf zonnebank!). Overigens is het een fabeltje dat er zonnestralen of zonnebanken bestaan die niet schadelijk zijn voor de huid. Zeker door het gebruik van bepaalde bruiningsoliën wordt de bovenste huidlaag door de zonnestralen als het ware 'gebakken'. Naarmate de zonnebrand ernstiger is, kunnen diepere huidlagen ook worden aangetast. Enig soelaas kan worden geboden door het gebruik van zonnebrandmiddelen met een hoge beschermingsfactor.

Na zo' n halve dag tot twee dagen is de pijn van de huidverbranding het hevigst. De huid kan na enkele dagen gaan vervellen, óók als er in eerste instantie geen verbrandingsblaren waren. In geval van blaren zullen deze vanzelf leeglopen (beter is ze te laten doorprikken door een arts) en dan verder indrogen.
Naar gelang de ernst (de diepte) van de verbranding zal het een tijdje duren voor de huid zich weer geheel hersteld heeft.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".