Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
1 juni 2016
Allergieën en probiotica
| 01/06/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Allergieën en probiotica Meer en meer studies wijzen op het belang van probiotica om allergieën te behandelen of alleszins te voorkomen.
Probiotica verbeteren de samenstelling van de darmflora die veel invloed heeft op het immuunsysteem. Bij mensen met een allergie staat het immuunsysteem slecht afgesteld. Probiotica kunnen deze fout soms corrigeren, zodat het immuunsysteem minder aandacht zal besteden aan allergische stoffen, maar eerder aan infecties.

Enkele studies hebben aangetoond dat probiotica helpen om allergieën te voorkomen. Bij een van die studies zagen artsen dat probiotica aan zwangere vrouwen ook hielpen om een allergie bij de baby te voorkomen.
Ondertussen stellen artsen dat het nog te vroeg is om probiotica zomaar aan iedereen aan te bevelen. Meer onderzoek is hiervoor nodig.

Maatregelen tegen allergie
Sterkere darmbarrière = sterkere immuniteit

Meer lezen:
Hoe ontstaan allergieën?</a>
Vergeet nooit de probiotica
Tips om allergie te voorkomen

Bronnen:
Ozdemir O. Various effects of different probiotic strains in allergic disorders: an update from laboratory and clinical data. Clin Exp Immunol. 10 03 16. [Epub ahead of print]
Björkstén B. Evidence of probiotics in prevention of allergy and astma. Current Drug Targets; Inflammation & Allergy. 05; 4:599-604

 

lijn