Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
27 september 2012
Calorieën tellen: weet wat je eet
| 27/09/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Calorieën tellen: weet wat je eet Om gewicht te verliezen, doe je er vaak beter aan om gezonde keuzes te maken, dan enkel bezig te zijn met calorieën. Toch vorm je best een goed idee van wat een calorie precies inhoudt.
- Een snoepreep naar binnen werken kost twee minuten. Het verbranden van hun calorieën kost je daarna 40 minuten aan wandelen.
- Om een halve kilogram kwijt te geraken, moet je 3500 calorieën zien te verbranden, wat enkele weken kan duren met regelmatige lichaamsbeweging. Maar als je elke dag 500 calorieën minder eet, dan ben je die halve kilo al in een week kwijt.

Calorieën beperken is dus efficiënter dan calorieën verbranden met lichaamsbeweging. Toch is lichaamsbeweging even belangrijk, omdat het de ongezondere vetmassa's doet verbranden.
- Wandelen of joggen verbruikt ruwweg 60 calorieën per kilometer.
- Een halve kilo verlies je dan door 55 km te wandelen.
- Door vijf dagen per week een half uur te wandelen (goed doorstappen), kom je aan 16 kilometer per week. Na minder dan vier weken ben je een halve kilo lichter.

Lukt het je om daarnaast enkele honderden calorieën per dag te schrappen, dan kun je dit gewichtsverlies nog versnellen. Ondersteun dit gewichtsverlies door te kiezen voor gezonde voeding: rijk aan voedingsstoffen en vezels, en met een lage glycemische index.

Stevia
Hoe gezonder eten?
Gezond vermageren, hoe doe je dat?

Lees ook:
Waarom snel vermageren zwaarlijvigheid veroorzaakt!

Bronnen:
Tips to help you reach your exercise and weight loss goals. Harvard Medical School. Health Beat; 7 aug 2012

 

lijn