Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 augustus 2009
De ziekte van Alzheimer.
| 21/08/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
De ziekte van Alzheimer. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. 60-70% van de dementerende mensen heeft deze ziekte. Het is een aandoening waarbij de cellen in bepaalde delen van de hersenen niet meer functioneren. Meestal begint de ziekte na het 70e levensjaar. In sommige gevallen openbaart de ziekte zich al op jongere leeftijd. Bij patiënten die lijden aan Alzheimer is er sprake van een geleidelijke achteruitgang. In eerste instantie zijn er alleen denk- en geheugenstoornissen, na verloop van tijd worden de symptomen echter erger.

De ziekte van Alzheimer is nog niet te genezen. De achteruitgang is hooguit te vertragen door de dementerende actief en in goede lichamelijke conditie te houden. De belangrijkste risicofactor voor het krijgen van Alzheimer is de leeftijd. Daarnaast is de kans ook iets verhoogd voor mensen die een eerstegraads familielid hebben die de ziekte heeft. Ginkgo Biloba helpt om het ontstaan van Alzheimer te vertragen.

Hoe de ziekte van Alzheimer voorkomen?

Bronnen:
Haan MN, Miller JW, Aiello AE, Whitmer RA, Jagust WJ, Mungas DM, Allen LH, Green R.
Homocysteine, B vitamins, and the incidence of dementia and cognitive impairment: results from the Sacramento Area - Latino Study on Aging. / Am J Clin Nutr. 2007 Feb;85(2):511-7.

 

lijn