Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
19 januari 2022
Dementie
| Neurologie |
Terug Verstuur link
lijn
Dementie De 6 vormen van dementie

De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Deze ziekte is een aandoening waarbij de cellen in bepaalde delen van de hersenen niet meer functioneren.

Een tweede veelvoorkomende vorm is vasculaire dementie. Deze wordt veroorzaakt door afsluiting van de bloedvaten in de hersenen. In meer dan 90 % van de gevallen van dementie gaat het om alzheimer of vasculaire dementie. Vaak zijn verschillende vormen van dementie niet goed van elkaar te onderscheiden.

Lewy Body-dementie wordt gekenmerkt door psychiatrische symptomen. Vaak begint de ziekte met verwardheid al dan niet met visuele hallucinaties. De vastgestelde stoornissen veroorzaken al in een vroeg stadium een beperking van het sociaal en beroepsmatig functioneren.

Voor een patiënt met de ziekte van Parkinson is het risico op het ontwikkelen van Parkinson-dementie ruim tweemaal zo hoog als bij de gemiddelde mens.

Bij frontaalkwabdementie (ziekte van Pick) ligt de nadruk op verlies van sociale vaardigheden en verandering van persoonlijkheid. Deze vorm van dementie gaat gepaard met hersenschade in een bepaald deel van de hersenen, de frontaalkwab.

Alcoholdementie (ziekte van Korsakov) is het gevolg van langdurig alcohol- of medicatiemisbruik, en wordt verergerd door een tekort aan vitamine B1. Verlies van kortetermijngeheugen staat hier centraal. De symptomen kunnen verdwijnen indien de oorzaak weggenomen wordt.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".