Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
17 januari 2022
Neurodegeneratie
| Neurologie |
Terug Verstuur link
lijn
Neurodegeneratie Neurodegeneratie is de progressieve afname van zenuwcelstructuren of -functies, en afsterven van zenuwcellen. Neurodegeneratie ligt ten grondslag aan veel ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer, Parkinson, Huntington, multiple sclerose (MS), amyotrofe lateraal sclerose (ALS), en de meeste vormen van dementie. Deze ziekten leiden tot een voortschrijdende degeneratie en afsterven van zenuwcellen en (b)lijken ongeneeslijk.
Een aantal neurodegeneratieve ziekten ontstaat door vorming en stapeling van afwijkende eiwitten (slechte ‘vouwing’), wat leidt tot opeenhoping van proteïnes. Zoals bij Alzheimer, Lewy body-dementie en prionziektes (Creutzfeld-Jacob).

Recent onderzoek wijst uit dat er veel overeenkomsten zijn tussen de verschillende neurodegeneratieve ziekten. Slechts een klein deel (< 5%) ervan zou genetisch bepaald zijn. Er zijn dus veel andere oorzaken. Ouder worden is een belangrijke risicofactor voor neurodegeneratie, maar vooral ook oxidatieve stress en inflammatie, en tekorten aan noodzakelijke bouwstenen voor herstel van sleet en schade: eiwitten, de goede vetzuren, mineralen en fytonutriënten.
Er zijn dus wel degelijk preventiemogelijkheden met een gezonde eet- en leefstijl en gerichte suppletie
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 100 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".