Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
20 juli 2018
Fosfatidylserine verlaagt chronische stress
| 20/07/2018 |
Terug Verstuur link
lijn
Fosfatidylserine verlaagt chronische stress Een supplement met fosfatidylserine waarin ook omega-3 verwerkt is, verlaagt de stress bij mensen met symptomen van chronische stress. Chronische stress is het gevolg van een onevenwicht in de stresshormonen. Het lichaam reageert overmatig, waardoor de bloeddruk constant verhoogd is en het immuunsysteem overactief wordt. Vooral mensen met een ontregeld stress-systeem profiteren dus van de effecten van fosfatidylserine.

Fosfatidylserine is onder andere een component van lecithine. Het is niet de eerste keer dat fosfatidylserine stressverlaging vertoont. De effecten ervan werden ook waargenomen door het verloop van de stresshormonen in het lichaam te volgen.
Het supplement dat onderzocht werd, bevatte ook omega-3-vetzuren, en die dempen eveneens de stress. Zij brengen het cortisolniveau omlaag en verminderen ontstekingen.

Stressbeheersing is een manier van denken
Concentratieproblemen oplossen door ritme en voeding

Meer lezen:
Fosfatidylserine bij ADHD
Tips tegen angst en stress
Voedingssuppletie beschermt vrouwen bij stress

Bronnen:
Hellhammer J, Hero T et al. Omega-3 fatty acids administered in phosphatidylserine improved certain aspects of high chronic stress in men. Nutrition Research 12; 241–25

 

lijn