Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
20 maart 2009
Gewicht verliezen
| 20/03/2009 |
Terug Verstuur link
lijn
Gewicht verliezen Overtollige kilootjes laten verdwijnen werd altijd in verband gebracht met calorieën tellen. Het is vanzelfsprekend noodzakelijk om minder calorieën te eten dan men er verbruikt. Toch zal het volgende zinnetje wat bizar klinken. Om succesvol te kunnen vermageren is het echter van cruciaal belang om regelmatig te eten. Opteer zelfs voor vier tot zes kleine maaltijden in plaats van de klassieke drie. De oorzaak is eenvoudig. Vermageren betekent o.a. je bloedsuikergehalte stabiel te houden. Met meerdere kleine maaltijden gaat dit beter dan met drie grotere. Vergeet ook niet dat stress en vermageren nooit samengaan. Stress zorgt voor een onevenwichtige glucosespiegel en het vergroten van de vetcellen.

Stressbeheersing is bijgevolg van cruciaal belang om te kunnen vermageren. Tot slot is het belangrijker om te weten hoeveel calorieën er uiteindelijk in het bloed terechtkomen dan de calorieën te tellen die je in je mond steekt. Voeding die rijk is aan volwaardige vezels beperkt in zeer belangrijke mate de opname van vetten en koolhydraten.

Meer lezen:
Overgewicht voorkomen
Hoe zwaarlijvigheid voorkomen?

Bronnen:
Cheng G, Karaolis-Danckert N, Libuda L, Bolzenius K, Remer T, Buyken AE. Relation of dietary glycemic index, glycemic load, and fiber and whole-grain intakes during puberty to the concurrent development of percent body fat and body mass index. Am J Epidemiol. 2009 Mar 15;169(6):667-77

 

lijn