Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
15 augustus 2014
Iedereen krijgt gewrichtsklachten!
| 15/08/2014 |
Terug Verstuur link
lijn
Iedereen krijgt gewrichtsklachten! Gewrichten zijn de scharnieren van uw lichaam. Ze zorgen ervoor dat u kunt buigen, strekken en draaien. Bij gewrichtsklachten zijn een of meer gewrichten stijf of pijnlijk. Soms is een gewricht rood, warm of dik. Vaak zijn de klachten erger als u een tijdje niet heeft bewogen. Sommige mensen hebben alleen ’s ochtends gewrichtsklachten, andere de hele dag.

Wanneer u uw enkel heeft verstuikt, is het wel duidelijk waarom u last heeft van dat gewricht. Maar vaak is de oorzaak van pijn en stijfheid in een gewricht niet duidelijk. Misschien heeft u te vaak achter elkaar dezelfde beweging gemaakt. Of u heeft een gewricht te zwaar belast, terwijl de spieren rond dat gewricht niet zo sterk zijn. Misschien heeft u het gewricht te ver gestrekt. Er kunnen ook klachten ontstaan doordat het kraakbeen aan de binnen kant van het gewricht verandert (artrose). Het kraakbeenoppervlak moet helemaal glad zijn om soepel te kunnen bewegen. Soms is een gewricht ontstoken. Het wordt dan dik en warm en/of rood.

Hoe gewrichtsklachten vermijden?

Lees ook:
Modderbad tegen gewrichtspijn
Kurkuma en gember tegen gewrichtsontstekingen
Glucosamine en Chondroitine om gewrichtsklachten te voorkomen

Bronnen:
Valvason C, Musacchio E, Pozzuoli A, Ramonda R, Aldegheri R, Punzi L.
Influence of glucosamine sulphate on oxidative stress in human osteoarthritic chondrocytes: effects on HO-1, p22(Phox) and iNOS expression. / Rheumatology (Oxford). 08 01;47(1):31-5

 

lijn