Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
21 december 2012
Lactoferrine, een pil tegen obesitas?
| 21/12/2012 |
Terug Verstuur link
lijn
Lactoferrine, een pil tegen obesitas? Een stof uit (moeder)melk, lactoferrine, helpt gewicht verliezen.
Na acht weken had een groep van 26 mannen en vrouwen 1,5 kg gewicht verloren door dagelijks een tablet lactoferrine te nemen. De placebogroep werd 1 kg zwaarder. Anderhalve kilogram is niet bijzonder veel, maar de artsen zagen wel een opmerkelijke daling van het orgaanvet.

Lactoferrine is een belangrijk eiwit uit moedermelk. Haar werking is erg veelzijdig: het beschermt de baby tegen virussen en bacteriën, en het ondersteunt de immuniteit van de baby. Omdat lactoferrine niet alleen het lichaamsgewicht maar ook het ongezonde orgaanvet verlaagt, zou dit een uitstekende afslankpilkunnen zijn.
In deze studie namen de proefpersonen dagelijks drie tabletten van 100 mg enteric-coated lactoferrine (dus met beschermend laagje tegen het maagzuur).

Gezond vermageren, hoe doe je dat?

Meer lezen:
Zwaarlijvigheid niet te licht opnemen
Lactoferrine, een natuurlijk antibioticum?

Bronnen:
Ono T, Murakoshi M et al. Potent anti-obesity effect of enteric-coated lactoferrin: decrease in visceral fat accumulation in Japanese men and women with abdominal obesity after 8-week administration of enteric-coated lactoferrin tablets. British Journal of Nutrition (2010), 104, 1688–1695

 

lijn