Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
2 juni 2016
Lecithine tegen stress
| 02/06/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
Lecithine tegen stress Lecithine is een zeer belangrijke stof om tot een optimale hersenfunctie te komen en de zenuwen aan te sterken. Lecithine moet in principe door het lichaam zelf worden aangemaakt, maar de moderne voedingsgewoonten leveren onvoldoende 'grondstoffen', om de lichaamseigen lecithineproductie mogelijk te maken. Precies om die reden is het aan te raden dagelijks een degelijk lecithinepreparaat, onder de vorm van pillen of korrels in te nemen. In de hersenen wordt lecithine omgevormd tot acetylcholine. Dit is belangrijke stof omdat ze instaat voor de goede overdracht van zenuwimpulsen.

Lecithine zorgt op deze wijze voor een betere mentale alertheid, een sneller werkend geheugen en een optimaal concentratievermogen. Lecithine is ook verantwoordelijk voor de zenuwimpulsoverdracht van de hersenen naar de skeletspieren. Een menselijk lichaam zonder voldoende lecithine is ondenkbaar indien men weet dat 30 procent van het droog gewicht van de hersenen (na het verdwijnen van het water) uit lecithine bestaat. Bij zenuwen bedraagt het lecithinepercentage 17 procent.

Stressbeheersing is een manier van denken
Concentratieproblemen oplossen door ritme en voeding

Lees ook:
De veelvuldige eigenschappen van lecithine
Topfitte hersenen na vijftig
Haarverlies door stress

Bronnen:
Amenta F, Tayebati SK.
Pathways of acetylcholine synthesis, transport and release as targets for treatment of adult-onset cognitive dysfunction. / Curr Med Chem.

 

lijn