Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 mei 2015
Milieuverontreiniging oorzaak van overgewicht
| 19/05/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Milieuverontreiniging oorzaak van overgewicht Er zijn nieuwe bewijzen dat giftige stoffen kunnen bijdragen tot overgewicht. Mannen en vrouwen met overgewicht hebben namelijk meer POP’s in hun lichaam. POP's staan voor 'persistente organische polluenten', de industriële chemicaliën die in het milieu achterblijven omdat ze slecht biologisch afbreekbaar zijn. Het inmiddels verboden bestrijdingsmiddel DDT is de meest bekende POP.

Deze bevindingen komen van Spaanse wetenschappers die metingen deden bij gehospitaliseerde mannen en vrouwen. Ze vonden ook dat hoe hoger de concentratie van POP’s in het vetweefsel was, hoe hoger het niveau van bloedvetten. De wetenschappers houden er zeker rekening mee dat POP’s oorzaak kunnen zijn van overgewicht. Deze stoffen kunnen immers de ontwikkeling van vetcellen stimuleren. De grootste bronnen van POP’s zijn vlees en vis. Meetbare concentraties werden bij elke studiedeelnemer aangetroffen!

De eenvoud van het leverreinigend diëet
Ontgiftig jezelf met de juiste voeding
Overgewicht voorkomen

Lees ook:
Afslanken maakt gifstoffen vrij
Minder gif in plantaardige voeding
Ontgiftig je lichaam

Bronnen:
Arrebola JP, Ocaña-Riola R, Arrebola-Moreno AL et al. Associations of accumulated exposure to persistent organic pollutants with serum lipids and obesity in an adult cohort from Southern Spain. Environ Pollut. 2014 Dec;195:9-15

 

lijn