Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
8 mei 2015
Minder vermoeide ogen voor het computerscherm
| 08/05/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Minder vermoeide ogen voor het computerscherm Vermoeide ogen, al of niet gecombineerd met spanningshoofdpijn, dat is het gevolg - bij veel mensen - door te lang aan een stuk voor een computerscherm actief te zijn. Het computerscherm is een lichtbron, gelukkig minder verblindend dan de zon, maar het licht van het scherm is in staat de ogen op termijn te beschadigen indien men geen rekening houdt met een tweetal essentiële adviezen. Ogen fixeren zich op het computerscherm. Daardoor wordt er minder met de ogen geknipperd en ontstaat er minder traanvocht. Het gevolg is het droge ogensyndroom wat vermoeidheid tot gevolg heeft. Twee tips om dit probleem voor een groot deel te verhelpen.

Plaats het computerscherm lager dan de ogen. Als je naar beneden kijkt wordt een groter gedeelte van de ogen bedekt door de oogleden. Het gevolg is dat je automatisch meer met de ogen gaat knipperen. Dat is prima voor de bevochtiging van de ogen. Probeer om het uur ook 10 minuten niet naar het computerscherm te kijken en doe andere dingen zodat de ogen even kunnen rusten.

Eenvoudige tips tegen vermoeide ogen
Hoe onderdruk je oogontstekingen?

Meer lezen:
Kunsttranen
Geprikkelde ogen? Probiotica kunnen helpen!
Bescherm je ogen tegen het computerscherm

Bronnen:
Kim EC, Choi JS, Joo CK. A comparison of vitamin a and cyclosporine a 0.05% eye drops for treatment of dry eye syndrome. Am J Ophthalmol. 09 02;147(2):206-213.e3

 

lijn