Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
10 juli 2013
Mooiere huid met isoflavonen.
| 10/07/2013 |
Terug Verstuur link
lijn
Mooiere huid met isoflavonen. Twee derde van alle vrouwen ervaren klachten tijdens de menopauze, zoals een schrale huid en dor haar. Extract van rode klaver verbetert het volume en textuur van het haar, en gaat haarverlies tegen. Ook de textuur van de huid en nagels toont beduidend verbetering. In een Oostenrijkse studie werd dit effect bewerkstelligd met een supplement die 40 mg isoflavonen uit rode klaver bevatte.

Isoflavonen helpen bij de menopauze om het oestrogeentekort te compenseren. Rode klaver bevat dezelfde isoflavonen als soja, maar bevat enkele andere types isoflavonen.
Rode klaver is een kruid dat zowat overal op aarde groeit en dat ook op vele plaatsen gebruikt wordt als medicinaal kruid. Andere studies tonen dat rode klaver andere klachten van de menopauze onderdrukt, zoals opvliegers, seksuele problemen, vermoeidheid, stemming, droge vagina en botontkalking. Enkele van deze effecten kwamen ook tot uiting in deze studie.

Hoe menopauzeklachten verminderen?
Meer zin in seks

Meer lezen
Natuurlijke stof uit soja vermindert rimpels
Rode klaver voorkomt ongemakken van de menopauze

Bronnen:
Lipovac M, Chedraui P, et al. Effect of red clover isoflavones over skin, appendages, and mucosal status in postmenopausal women. Obstet Gynecol Int. 2011;2011:949302

 

lijn