Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
19 september 2016
MSM en boswellia verlichten artrose
| 19/09/2016 |
Terug Verstuur link
lijn
MSM en boswellia verlichten artrose De combinatie van MSM en boswellia-extract werkt even goed als glucosamine-sulfaat om symptomen van artrose aan de knieën te bestrijden. Dat schrijven artsen in de International Journal of Immunopathology & Pharmacology. Na zes maanden zorgden beide behandelingen voor minder pijn, minder medicatiegebruik en betere functie van de knieën. De onderzoekers vonden net iets betere waarden voor MSM en boswellia. Het effect van beide behandelingen bleef vier maanden na suppletie nog steeds voelbaar.

Aan de studie namen 120 patiënten met knieartrose deel, die gedurende twee maanden hetzij 1500 mg glucosaminesulfaat namen, hetzij 2,5 gram MSM en 3,6 mg boswellzuren. Boswellzuren worden opgezuiverd uit boswellia serrata, de wierookboom, die bekend staat voor zijn geneeskrachtige eigenschappen. Patiënten moesten de behandeling twee maanden lang volgen. Dat de combinatie met MSM beter werkt is logisch, vanwege de ontstekingsremmende effecten van boswellia. MSM is net zoals glucosaminesulfaat een bron van zwavel, dat belangrijk is voor de stevigheid van kraakbeen.

Leven met chronische kniegewrichtspijn
Hoe het risico op artroseklachten verminderen?
Artritis aan de knie voorkomen. Zorg voor sterke dijspieren

Lees ook:
Supplementen succesvol bij artrose
Rozenbottel tegen gewrichts- en rugpijn
Diclofenac en ibuprofen veroorzaken hartinfarct

Bronnen:
Notarnicola A, Maccagnano G et al. Methylsulfonylmethane and boswellic acids versus glucosamine sulfate in the treatment of knee arthritis: Randomized trial. Int J Immunopathol Pharmacol. 2016 Mar;29(1):140-6

 

lijn