Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
31 juli 2017
Muizendoorn vermindert symptomen van etalagebenen
| 31/07/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Muizendoorn vermindert symptomen van etalagebenen Muizendoorn (Ruscus aculeatus) is een beproefde remedie tegen Veneuze Insufficiëntie (doorbloedingsproblemen), de oorzaak van gezwollen benen en/of etalagebenen. Een tiental studies die een totaal aan meer dan 10.000 deelnemers betrok, heeft aangetoond dat muizendoorn pijn, krampen, loomheid en vochtophoping in de benen vermindert. Al die studies waren gecontroleerd, dit wil zeggen dat er een extract van muizendoorn vergeleken werd met placebo of een bewezen remedie.

Enkele studies onderzochten ook het effect van de combinatie van muizendoornextract, vitamine C en ‘methylcalchonen’. Een Mexicaanse studie, die niet-gecontroleerd was, vond dat die combinatie het niveau voor pijn verlaagde van 79 % naar 20 %, loomheid van 85% naar 12% en vochtophoping van 82% naar 14%. In andere studies is er zelfs sprake van beter herstel van de minuscule bloedvaten in de benen, die beschadigd zijn bij veneuze insufficiëntie.

Hoe kun je zware benen verlichten?
Hoe behandel je vochtopstapeling in de weefsels?

Lees ook:
Spataderen behandelen met appelazijn
Paardenkastanje tegen vermoeide benen
Extract uit druivenpitten vermindert gezwollen benen

Bronnen:
Allaert FA. Combination of Ruscus aculeatus extract, hesperidin methyl chalcone and ascorbic acid: a comprehensive review of their pharmacological and clinical effects and of the pathophysiology of chronic venous disease. International Angiology. 2016; 35(2):111-116

 

lijn