Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
16 september 2020
Natuurlijke hulpmiddelen tegen acne
| 16/09/2020 |
Terug Verstuur link
lijn
Natuurlijke hulpmiddelen tegen acne De meest voorgeschreven, natuurlijke stof tegen acne is vitamine A (of synthetische varianten ervan). Vitamine A onderdrukt de productie van talg, die een voedingsbodem vormt voor bacteriën die acne veroorzaken. Aloë vera is daarnaast een ander effectief en natuurlijk middeltje om acne-wonden proper te houden.

Nog een aantal plantenextracten onderdrukken de groei van de bacterie die acne veroorzaakt. Vooral essentiële oliën hebben een krachtige antimicrobiële werking, zoals eucalyptus- en tea tree olie.
Die bacterie is niet de enige oorzaak van acne, ook de manier waarop de afweer op de aanwezigheid van die bacterie reageert, is belangrijk. De bacterie die acne veroorzaakt, komt immers bij iedereen voor op de huid. Een aantal kruiden zorgen ervoor dat deze bacterie geen ontsteking meer veroorzaakt: zoethout, aziatische centella, basilicumextract en Rosa damascena (damascusroos).

Hoe is acne te voorkomen?

Meer lezen:
Feiten over acne
Melk veroorzaakt puistjes
Eet gezond om er goed uit te zien

Bronnen:
Kanlayavattanakul M, Lourith N. Therapeutic agents and herbs in topical application for acne treatment. International Journal of Cosmetic Science.11, 33, 289–297

 

lijn